jueves, 27 de septiembre de 2007

Biografia de Pablo Picasso


Pablo Ruiz Picasso, va nèixer a Màlaga l’any 1881. Aquest artista espanyol, fill també de l’artista José Ruiz Blasco, que en 1895 es va traslladar amb la seva família a Barcelona, on el jove pintor es va envoltar d’un grup d’artistes i literaris.

Entre l’any 1901 i el 1904, Pablo Picasso va alternar la seva residència entre Madrid, Barcelona i París, mentres les seves pintures entraven en una etapa denominada periòde blau, fortament influída per el simbolísme.

Es va adentrar en una revisió de bona part de l’herència plàstica vigent desde el Renaixament, especialment en el hàmbit de la representació pictórica del volum: va ser l’inici del cubisme.

Entre l’any 1915 i mitjans de la dècada del 1920 Picasso va avandonar el cubisme per adentrar-se en una nova etapa figurativísta. Casat des del 1919 amb la ballarina russa Olga Koklova i pare ja de un fill, Paulo, Pablo Picasso va començar a interesar-se per l’escultura a arrel del seu retrovament al 1928 amb l’artista català Julio Gonzàlez; entre ells dos van introduir importants innovacions, com el treball de ferro forjat.

El 1935 naxeria la seva filla, Maya, d’una nova relació sentimental, Marie-Therèse, amb qui Picasso va convertir obertament tot hi seguir casat amb l’Olga Koklova; a partir del 1936, les dues hauríen compartit el pintor amb una tercera dona, la fotógrafa Dora Maar.

Quan va esclatar la guerra civil espanyola el va emputxar a la major concienciació política, fruit del qual va sortir una de les seves obres més conegudes, el mural de gran tamany Gernika. El 1943 va conèixer a Françoise Gilot, amb la que va tenir dos fills, Claude i Paloma.

El 1961 Pablo Picasso va tenir unes segones noces amb Jacqueline Roque; sería la seva última relació sentimental de importància. Convertit ja en una llegenda, l’artista i Jacqueline es van retirar al castell de Vouvenargues, on el creador va continuar treballant incansablement fins el 1973 a Moulins, França, el dia de la seva mort.



Per mes informació visita la seva pàgina web. Clíca aqui

3 comentarios:

Criseida dijo...

la biografia està bastant bé, el que és molt greu són algunes(per no dir moltes) de les faltes d'ortografia que hi ha... Passar el corrector no costa tant!

Juan Luis Luna dijo...

hhahahahhahahahahahah buenobueno aixo de les faltes esta molt bo pero a mi m'ajudat MOLTISSIM a fer el treball de picasso que dimecres vaig a una excursio al museu picasso

Unknown dijo...

puta mirda de wep